У державну програму «Енергодім» внесені зміни

У державну програму «Енергодім» внесені зміни
logo

Уже тривалий час в Україні діє Програма підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків, що носить назву «Енергодім». Вона допомагає здійснювати різного роду заходи по підвищеннюенергоефективності будинків. 30 липня Наглядовою Радою Фонду енергоефективності було внесено низку змін до програми, які вступили в силу 4 серпня.

Перш за все, нова редакція передбачає можливість користування ОСББ послугами з професійного супроводу проектів, що відповідають умовам програми. Для цього виділяється Грант Фонду (він спрямований на відшкодування витрат за цією статтею), розмір якого становить 70% вартості послуг на кожному етапі реалізації зазначеного проекту.

Крім того, в програмі було внесено роз'яснення щодо розміру так званих прийнятних витрат на будівельні роботи, технічний контроль і т.д. Так їх розмір повинен бути не більше розміру загальної кошторисної вартості, яка вказується у відповідній документації і звіті, отриманому від експертної організації.

Наостанок, були змінені і скорочені назви деяких документів. Наприклад, тепер відсутня опція вибору назви району. Крім того, сам процес подачі документації до Фонду енергоефективності став значно простіше і надає можливість вносити правки.

Опубликовано: 06.08.2020
Останні новини