В Одесі планують створити культурний центр імені Жванецького

В Одесі планують створити культурний центр імені Жванецького
logo

В кінці червня на «Архітекторських сезонах» представили проект нового культурного центру, який планується назвати Zhvanetsky Cultural Center. Уточнимо, що подібний захід проводиться щороку. Останній проходив в Національній науковій бібліотеці.

В даний час обговорюється концепція проекту, вказується лише попереднє розташування. В ході заходу були представлені ескізи майбутнього центру. Автором виступив відомий в Україні архітектор Олег Дроздов, який є автором проекту Київського театру, розташованого на Подолі в столиці.

Детальніше з проектом ознайомилися син і вдова Михайла Жванецького. Їм припала до вподоби концепція, а тому вона стане основною. За словами Дроздова, всього було розроблено 5 варіантів, різних також по дислокації. На сьогодні вибір припав на сквер Жанни Лябур, розташований під Тещиним мостом.

Реалізація проекту вимагає проведення тривалої і копіткої роботи. Необхідно налагодити діалог з місцевою владою, а також знайти інвестора. Крім завдання в частині розробки потрібної форми, слід грамотно вирішити питання стосовно наповнення майбутнього простору.

 

Опубликовано: 08.07.2021
Останні новини