В Україні з'явиться нова Генеральна схема планування територій

В Україні з'явиться нова Генеральна схема планування територій
logo

Раніше Верховна Рада України прийняла в першому читанні новий законопроект №3337. Суть документа полягає в тому, що в державі почне діяти нова Генеральна схема плануванняміськихтериторій. Її розробка буде здійснюватися шляхом застосування сучасних технологій в сфері геоінформації. Схема дозволить забезпечити сприятливі умови для подальшого розвитку українських територій.

По суті, Генеральна схема планування виступає верхівкою піраміди документації з містобудування. Сама по собі вона є первинним документом державного планування. Завдяки їй розробляються і реалізуються концептуальні рішення по частині грамотної експлуатації державної території. Крім того, на її підставі проводиться планування підтримки історичної та культурної середовища.

Нині діюча схема була створена ще в 1998 році, а затверджена в 2002. Однак незабаром у неї закінчується термін реалізації. Більш того, використовувалася вона суто на паперових носіях. Новий документ буде доступний також в електронному вигляді і включає сучасні вимоги, які допоможуть продовжити розвиток сфери державного планування територій.

Опубликовано: 11.02.2021
Останні новини