В Україні прийняті нові стандарти будівельних матеріалів

В Україні прийняті нові стандарти будівельних матеріалів
logo

Згідно з останніми відомостями, наданими прес-службою Мінрегіону, був встановлений новий Перелік стандартів по промисловості будівельних матеріалів. Відповідний наказ був підписаний Міністром розвитку громад і територій України Олексієм Чернишовим. Документ носить назву «Про затвердження Переліків національних стандартів, відповідність яким надає презумпцію відповідності виробів вимогам Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд».

Законодавчий акт зобов'язує будівельну промисловість строго дотримуватися нові національні стандарти. Будівельні вироби повинні відповідати вимогам, які вказані в Технічному регламенті щодооб'єктів, Для яких вони застосовуються. Йдеться про стандарти ГОСТ, європейських ДСТУ Б EN, державних будівельних нормах. Будівельна продукція обов'язково повинна маркуватися національним знаком відповідності. Лише при наявності такого маркування її можна вільно запускати в продаж і використовувати для здійснення будівельних робіт на території України.

Новий перелік був встановлений відповідно до чинного Закону «Про технічні регламенти та оцінки відповідності, а також постанову КМУ« Про визначення сфер діяльності, в яких центральні органи виконавчої влади та Служба Безпеки України здійснюють функції технічного регулювання ». Останній раз він оновлювався в 2015 році.

Опубликовано: 13.07.2020
Останні новини