Нерухомість в Одесі зростає в ціні: прогнози фахівців

Нерухомість в Одесі зростає в ціні: прогнози фахівців
logo

Вартість нерухомості в Одесі продовжує зростати. Згідно з оцінкою фахівців ринку, влітку 2021 року ціна квадратних метрів у нашому місті стала вище в середньому на 5-7%. При цьому прогнози експертів говорять про зростання на 15% до кінця поточного року.

Причинами, за якими дорожчає житло, називають не тільки очікувану інфляцію в країні, але і наслідки пандемії. Сьогодні спостерігається зростання цін на будівельні матеріали, а також на виконання робіт. Все це говорить про те, що найближчим часом поступово нерухомість буде зростати в ціні. Крім того, важливим фактором в даній тенденції виявиться і прийнятий Верховною Радою законопроект №5600 про зміни до Податкового кодексу, згідно з яким будівельним компаніям доведеться оплачувати податок на додану вартість, що і спричинить за собою подорожчання об'єктів на первинному ринку.

Купівля квартири зараз, коли літній період добігає кінця, може стати вдалим вкладенням коштів. Це стосується як новобудов, так і вторинного фонду. Наприклад, при внесенні першого внеску в розмірі 50%, покупець житла в новобудові отримує можливість придбати його в розстрочку без подальшого подорожчання.

Опубликовано: 16.08.2021
Останні новини