В Одесі відкрили пляж з інклюзивною інфраструктурою

В Одесі відкрили пляж з інклюзивною інфраструктурою
logo

Поруч з одеським пляжем «Дельфін» і відомим місцем молодіжних тусовок «Калетон» урочисто відкрили новий пляж, що забезпечує вільний доступ до морської інфраструктури людям з обмеженими фізичними можливостями. На заході був присутній мер міста Геннадій Труханов, який повідомив про історичність даного моменту.

Реалізація проекту зажадала істотних фінансових вкладень. Ще в минулому році пляж вважався диким і насолоджуватися відпочинком на ньому могли лише поодинокі сміливці. Зараз він являє собою повноцінний суспільний простір, що характеризується безпекою, зручністю, а також інклюзивністю.

Розмір інвестицій склав близько 30 млн. гривень. На пляжі є пологий пандус і ліфт для зручного і швидкого спуску. Також є спеціальні пристрої, що забезпечують плавне занурення в море, медпункт, туалети та роздягальні. Відповідність пляжу екологічним стандартам підтверджено наявністю блакитного прапора.

Для облаштування місцевості було використано близько 5 тис. тонн граніту, 30 тис. тонн гальки, а також 4 тис. тонн піску. За короткий час вдалося створити повноцінну пляжну смугу, включаючи реконструкцію підпірної стіни. Також присутній тактильна плитка.

Опубликовано: 10.06.2021
Останні новини