В Одесі планується облаштувати новий фонтан

В Одесі планується облаштувати новий фонтан
logo

В Одесі триває облаштування бульвару Жванецького, який нещодавно було відкрито після масштабної реконструкції. Незважаючи на будівельні майданчики, що утворилися тут і на яких активно ведуться роботи, пішохідна зона забезпечує можливість вільно прогулюватися або насолоджуватися проведенням часу на зручних зонах для відпочинку.

Заснування бульвару Жванецького було укріплено завдяки створенню спеціального пальового поля. Поверх була зроблена заливка монолітної залізобетонної плити. Її товщина склала близько 30 см. Пішохідні алеї упорядковані і вкриті спеціальною тротуарною плиткою. Також присутні огорожі та парапет.

Фахівці також постаралися щодо облаштування системи освітлення. Тепер на бульварі Жванецького є опори з енергозберігаючими світильниками. Вони функціонують на сонячних батареях. Додатковою перевагою є активна висадка зелених насаджень.

Любителів велотранспорту очікується також низка приємностей. Було проведено зручну велодоріжку гідної ширини. Вимоги щодо інклюзивності також були враховані. Був облаштований зручний пандус із адекватним рівнем нахилу. Він полегшує пересування маломобільних груп населення.

На бульварі є оновлені оглядові майданчики. Ремонт піддався ділянку від вул. Гоголя до вул. Торгівельна. Частина колії, як і раніше, огороджена парканом, оскільки ведуться роботи з будівництва раніше оголошених проектів. Але тут вже представлений фундамент під новий фонтан. Найближчим часом проводитиметься підготовка до монтажу обладнання. Очікується, що новинка почне працювати вже в березні поточного року.

Опубликовано: 24.01.2022
Останні новини