Верховна Рада підтримала законопроект про постачання електроенергії для багатоповерхівок

Верховна Рада підтримала законопроект про постачання електроенергії для багатоповерхівок
logo

У першому ж читанні Верховною Радою України був прийнятий новий законопроект №2098. Він стосується поставки електричної енергії для багатоповерховихбудинків. Йдеться про електроенергії, яка необхідна, щоб забезпечувати функціонування спільного майна будинку. Влада має намір зайнятися врегулюванням тарифу на неї.

Повідомляється, що законопроект, який носить назву «Про внесення змін до Прикінцевих та перехідних положень Закону України« Про ринок електричної енергії »щодо поставки електричної енергії для забезпечення функціонування спільного майна багатоквартирного житлового будинку», був підтриманий 331 депутатом. Головною метою документа є закріплення на законодавчому рівні тарифу на поставку елекроенергіі на подібні потреби.

Згідно з новим законопроектом, електрична енергія на цілі щодо забезпечення безперебійної роботи ліфтів, насосів, замкових і переговорних апаратів, якими користуються власники житла в багатоповерховому будинку на правах спільної власності, а також на освітлення території будинку, буде поставлятися за тим самим тарифом, що застосовується до постачання електроенергії для потреб населення.

В даний час присутня правова колізія, пояснили автори проекту закону. Вона стосується поставок електроенергії, споживачем якої виступає суб'єкт господарської діяльності, який здійснює утримання багатоповерхового будинку. Новий документ дозволить законодавчо усунути всі нюанси.

Опубликовано: 25.06.2020
Останні новини