В Україні запрацювала програма «Доступна іпотека»

В Україні запрацювала програма «Доступна іпотека»
logo

Раніше Президент України Володимир Зеленський не раз піднімав питання щодо іпотечного кредитування для українців. Він наполягав на тому, щоб ставка річних була адекватною, виходячи з прибутковості громадян. Нещодавно Кабінет Міністрів вирішив підтримати ініціативу глави держави про іпотеку в межах 7% річних. Їм було затверджено Порядок здешевлення для громадян вартості іпотечних кредитів, який раніше був розроблений Міністерством фінансів України.

Згідно з постановою, в Україні стартувала нова програма під назвою «Доступна іпотека». Її впровадженням займається Фонд розвитку підприємництва. Він вніс ряд поправок до постанов №28 і №29 від 24.11.2020. Документи виступають основою для реалізації та фінансування раніше озвученої програми «Доступні кредити 5-7-9%». У процесі беруть участь уповноважені банківські установи. Максимальна сума кредиту - 2 млн. Гривень.Також повідомляється, що кредити надаються на строк до 20 років, а розмір першого внеску становить 15% від вартості іпотеки.

Крім того, завдяки новій програмі категорії громадян, які мають право нею скористатися, отримують спрощений доступ до об'єктів на первинному і вторинному ринках. Дана програма також може бути використана тими, хто має намір зайнятися самостійним будівництвом. Житлова нерухомість, зведена до 2015 року, не підпадає під дію нових умов іпотечного кредитування.

Опубликовано: 28.01.2021
Останні новини