Розроблено законопроект щодо поліпшення якості адміністративних послуг в сфері будівництва

Розроблено законопроект щодо поліпшення якості адміністративних послуг в сфері будівництва
logo

Раніше повідомлялося, що Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого управління, регіонального розвитку та містобудування отримав на розгляд два нові законопроекти. Одним з них є законопроект №1081 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення порядку надання адміністративних послуг в сфері будівництва і створення Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва».

Суть нового проекту закону полягає в тому, щоб внеси ряд поліпшень в будівельну галузь. Перш за все, автори документа наголошують на необхідності розширення кола базових організацій. Йдеться про установи, які займаються нормуванням в будівництві. Крім того, на думку розробників проекту, необхідно чітко сформулювати, що в ДБН не повинні бути правові норми.

Ще одним важливим аспектом виступає необхідність скоротити обсяг документації, яка потрібна, щоб отримати необхідну адмінпослугу. Крім того, потрібно розробити чіткий механізм зміни, а також присвоєння адрес об'єктам нерухомості. Відомо, що процедура вже дещо полегшена і прискорена, однак цього недостатньо, оскільки все ще виникають складності.

Оскільки головним завданням нового законопроекту виступає підвищення якості надання адмінпослуг в сфері будівництва, пропонується зайнятися їх діджіталізаціей. Так висунуто пропозицію про створення Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва. Вона повинна бути в складі містобудівного кадастру. З її допомогою користувачі зможуть отримувати необхідну адміністративну послугу в електронному вигляді в режимі 24/7. Це дозволить знизити корупційні ризики, а також забезпечити публічність.

Опубликовано: 16.09.2019
Останні новини