Забудовники продовжують будівельні роботи в період карантину

Забудовники продовжують будівельні роботи в період карантину
logo

Незважаючи на те, що світ практично завмер через карантинних заходів, спрямованих на запобігання поширенню захворювання COVID-19, деякі сфери діяльності все ж активні. В Україні також діє ряд обмежень, зокрема щодо самоізоляції. Функціонувати можуть лише ті підприємства, які є життєво важливими, а також, на яких не порушуються правила карантину. Зокрема тривають роботи на деяких будівельних майданчиках.

Як відзначають експерти, починаючи з перших днів карантину в Україні, будівельні роботи тривають на 50% майданчиків. На 30% об'єктів активна діяльність велася частково. Повне затишшя було зафіксовано на 20% майданчиків. Природно, на тих об'єктах, де ведуться роботи, строго контролюється дотримання правил карантину. Так, всі, хто працює на будівництві дотримуються дистанції мінімум 2 метр один від одного, носять маски і респіратори, а також використовують антисептики для рук.

Що стосується відділів продажів, то на старті реалізації карантинних заходів, вони все ще працювали в офісах, які часто розташовані біля будівельних майданчиків. Проте, після того як правила посилилися, вся робота була переведена в віддалений режим. Таким чином, консультації проводяться в месенджерах, а для переговорів використовуються додатки для відео-конференцій. У разі гострої необхідності, співробітники відділів продажів можуть зустрічатися з клієнтами в офісах, де також діють правила карантину (носіння маски, дезінфекція рук, дистанція).

Фахівці заявляють, що активність на ринку не спала і народ активно використовує сучасні технології для того, щоб навести довідки про той чи інший об'єкт. Таким чином, карантин не знизив інтерес до первинної нерухомості, але угоди, які вимагають фізичної присутності всіх сторін, просто були перенесені на кілька тижнів.

Опубликовано: 06.04.2020
Останні новини