Будівельні магазини і майданчики можуть функціонувати в період карантину

Будівельні магазини і майданчики можуть функціонувати в період карантину
logo

Багато забудовників і власники магазинів будівельних матеріалів довго заперечували рішення українського уряду щодо того, що їм також заборонено працювати в період карантину. Спочатку, як тільки були введені жорсткі карантинні заходи, дійсно вся сфера будівництва завмерла, оскільки ні в жодному офіційному документі не була винятком, як це було, наприклад, з продовольчими магазинами. Проте, після тривалих переговорів забудовникам і будівельним магазинам вдалося домогтися свого.

 

Після того, уряд знову розглянуло список підприємств, які можуть функціонувати під час карантину, було прийнято рішення дещо розширити його. Крім того, переконати його допомогли слова Льва Парцхаладзе, на думку якого, саме будівельна сфера дозволить країні швидко вийти з економічної кризи. Він вважає, що вже до кінця нинішнього року попит на первинну нерухомість суттєво зросте, що позитивно відбитися на українській економіці.

 

Так згідно з повідомленням прем'єр-міністра України Дениса Шмигаль, будівельні майданчики та магазини можуть працювати в період карантину. Рішення також торкнулося поштові та кур'єрські підприємства і компанії, що займаються збором і заготівлею відходів. Однак повідомляється, що всі функціонуючі установи будуть періодично ретельно перевірятися на предмет дотримання санітарних норм (носіння масок, наявність дезінфекторів, дотримання дистанції і т.д.). У разі виявлення порушень, вони будуть притягнуті до відповідальності згідно з чинним законодавством.

Опубликовано: 23.04.2020
Останні новини