Замість ДАБІ в Україні будуть створені три нових органу

Замість ДАБІ в Україні будуть створені три нових органу
logo

Ось уже протягом як мінімум кількох місяць вУкраїнаактивно обговорюється питання майбутнього Державної архітектурно-будівельної інспекції. Спочатку подейкували, що влада має намір скасувати її, потім ходили розмови, що її просто змінять. Згідно з останніми відомостями, які надав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, замість ДАБІ будуть створені три нових окремих органу. Відзначається, що рішення було прийнято на основі існуючих світових практик. «Ми наводимо структуру галузі у відповідність з кращими розвиненими структурами, які діють в світі» - заявив прем'єр.

Перший новим органом стане Державна сервісна служба містобудування. Вона буде займатися реєстраційними функціями в сфері будівництва. Другий орган буде називатися Державне агентство технічного регулювання. Як стверджується Денис Шмигаль, воно виступить в якості локомотива реформи технічного регулювання щодо параметральной системи. До того ж, воно буде займатися оновленням Державних будівельних норм і євро кодів. Вона буде виконувати такі функції нагляду і контролю.Нарешті, останнім органом стане Державна інспекція містобудування.

Що стосується системи видачі дозвільної документації, то поки не буде офіційно змінено законодавство, вона формально залишається і працює в тому ж режимі. Але все буде здійснюватися по чек-листу. Денис Шмигаль також додав, що під контролем держави буде введення об'єкта будівництва в експлуатацію, а також дотримання діючих норм.

Опубликовано: 23.03.2020
Останні новини