Умови для розвитку будівельного бізнесу в Україні поліпшуються

Умови для розвитку будівельного бізнесу в Україні поліпшуються
logo

Відомо, що в Україні спостерігаються певні складності по частині розвитку будівельногоринку. Основна криється у взаємодії з державними установами. Через неможливість нормальної комунікації, сфері будівництва важко працювати з іншими необхідними документами, зокрема отримувати її. Крім того, українська галузь істотно відстає від своїх іноземних побратимів в рейтингу по сприятливості ведення бізнесу Doing Buisnes.

Допомогти у вирішенні даних проблем може Закон України «Про національну інфраструктуру геопросторових даних», який набув чинності 1 січня 2021 року. У ньому прописані єдині вимоги щодо створення різного роду геопросторових матеріалів. Йдеться про карти, кадастри, аналітично-інформаційних системах і т.д. Крім того, завдяки документу, компанії отримають вільний доступ до необхідних в цій області ресурсів.

За коментарями чиновника Юрія Тація, раніше зі створенням інфраструктури були суттєві проблеми, причинами яких виступало відсутність єдиних вимог, в тому числі технологічних. Новий закон виступає комплексним рішенням, який дозволить розробити єдину систему. Також документ зобов'язує оприлюднювати інформацію в інтернеті і моніторити процес створення геопросторової інфраструктури. Це дозволить вчасно виявляти і виправляти помилки.

Опубликовано: 01.02.2021
Останні новини