Проїзд в громадському транспорті Одеси можна оплачувати за допомогою смартфона

Проїзд в громадському транспорті Одеси можна оплачувати за допомогою смартфона
logo

Як повідомляє прес-служба КП «Одесміськелектротранс», на сьогоднішній день оплата за проїзд в одеському громадському транспорті може оплачуватися за допомогою мобільного гаджета. Правда, діє це поки лише в трамваях (маршрути №1, 5, 7, 12, 15, 18 і 28). В цілому вже змонтовано 100 валідаторів, що забезпечують безготівкову оплату. За планом незабаром установками будуть оснащені всі трамвайні маршрути, після чого Одесміськелектротранс займеться тролейбусами.

Процес безготівкової оплати проїзду за допомогою валідатора вкрай простий. На свій мобільний гаджет (смартфон) необхідно встановити спеціальний додаток під назвою Transpod. Потім потрібно зареєструватися в ньому, для того щоб можна було купувати квитки в режимі онлайн. Оплата за ці квитки відбувається за допомогою банківської карти. Коли пасажир заходить в трамвай, йому слід докласти свій смартфон до валідатора. Сам пристрій знаходиться біля водія.

Якщо немає бажання або можливості оплачувати проїзд таким чином, можна діяти по-старому - розраховуватися готівкою. Проте, влада відзначає, що спосіб безконтактної оплати більш безпечний, особливо в умовах пандемії. Крім того, це просто більш гігієнічно.

Опубликовано: 04.03.2021
Останні новини