Одеський музей морського флоту відновлять

Одеський музей морського флоту відновлять
logo

Вже довгий час одеський музей морського флоту, розташований за адресою вул. Ланжеронівська, 6 знаходиться в жалюгідному стані. Колись в стінах будівлі розміщувався Англійський клуб. Пожежа, яка сталася багато років тому суттєво зіпсував і до того сумний будинок. Раніше вже піднімалися розмови про те, щоб зайнятися реставрування об'єкта, однак процес так і не стартував.

 

За словами голови Одеської обласної державної адміністрації, Сергія Гриневецького, роботи з реставрації музею все ж відбудуться. Він уточнив, що для цього не потрібні великі витрати. Сергій Гриневецький заявив, що проектні роботи Не такі складні, як здавалося. Велика частина експонатів в цілості й схоронності і знаходиться в порту. Необхідно лише провести їх інвентаризацію і перевезти назад у стіни музею. Сама будівля необхідно привести в порядок, очистити від сміття, реалізувати деякі ремонтні заходи.

 

За відновлення об'єкта візьметься Адміністрація морських портів України та Одеський порт. Передача будівлі на баланс міста чи області не відбулася, оскільки АМПУ відмовилася це робити. Повідомляється, що кошти на відновлення у підприємств є. Роботи з реставрації будуть здійснюватися під особистим контролем голови Одеської обласної державної адміністрації.

Опубликовано: 11.03.2021
Останні новини