Ціни на квартири в одеських новобудовах економ і комфорт класу в I і II кварталі 2020 року

Ціни на квартири в одеських новобудовах економ і комфорт класу в I і II кварталі 2020 року
logo

Перші 2 кварталу нинішнього року виявилися повні різними подіями, які внесли суттєві корективи в повсякденне життя. Природно, найсильнішу дію на всі сфери діяльності в Україні було надано коронавирусной пандемією і подальшим економічною кризою. Сфера нерухомості не стала винятком. Розглянемо детальніше, як в цей непростий період були справи на ринкупервинної нерухомостіОдеси.

Почнемо з економ-сегмента, де за I і II квартал спостерігалося скорочення обсягу середніх пропозицій. В цілому, інвестувати можна було лише в 4 нових об'єкта, замість 6, як було кварталом раніше. У торішній аналогічний період їх кількість становила 5 житлових комплексів. При цьому ціни на квадратні метри в таких ЖК дещо зросли. Середній зростання склало близько 1,4%. за квадрат. У квітні відзначався зліт на майже 26%, а в травні було зафіксовано сильне падіння - близько 16%. Червні продемонстрував зниження ціни ще на майже 10%.У березні показник досяг позначки в майже 14 тис. Грн.

Найдешевші квартири в новобудовах економ-класу також показували істотні коливання в ціні. У березні вони різко додали майже 28%, в квітні знову збільшилися, але вже на 16%, в травні різко знизилися в ціні на 36%, а в травні пішло якесь відновлення - майже 2% зростання. У свою чергу, дорогі пропозиції в даному сегменті в березні подешевшали майже на 6%, в квітні ціни підскочили вгору - на 47%, в травні було невелике падіння на 3%, а в червні вже стрімке здешевлення - майже на 21%.

Що стосується первинного ринку комфорт-класу, то тут відзначається деяке просідання. В даний час для придбання пропонуються 73 об'єкти. За другий квартал нинішнього року їх кількість знизилася на 19 ЖК. Експерти відзначають, що подібне скорочення обсягу пропозиції пов'язано з різким збільшенням попиту. Відомо, що даний сегмент є найбільш затребуванимв Одесі, А «коронакрізіс» лише ще більше підштовхнув покупців оформити угоди.

Середні варіанти комфорт-класу спочатку показували зростання. У лютому ціни виросли майже на 0,44%, в березні подорожчали ще 1,07%, в квітні був самий пік - плюс майже 13%, в травні вже пішов спад - на 4,09%, в червні ціни знизилися ще на 4 , 03%. Ціни на самі бюджетні об'єкти в сегменті коливалися найменше: спочатку впали на 4%, потім ще на майже 10%, після чого виросли на 6%.

Найдорожчі пропозиції в сегменті новобудов класу комфорт також міняли свої цінові показники щомісяця минулих кварталів. У січні і лютому вони залишалися стабільними, а ось в березні вже пішов спад майже на 7%. У квітні ціни різко зросли на 10%, після чого в травні знову впали на майже 2%, а в червні просіли ще на 1,07%.

Опубликовано: 02.07.2020
Останні новини