В Україні продовжує дорожчати житлова нерухомість

В Україні продовжує дорожчати житлова нерухомість
logo

Державна служба статистики України підбила підсумки за III квартал 2020 року щодо сфери нерухомості. Відзначається, що житло кілька додало в ціні в порівнянні з II кварталом нинішнього і IV кварталом минулого років. Найбільше зростання продемонстрував вторинний житловий фонд.

Найбільше за минулий квартал подорожчалидвокімнатні квартири, Розташовані в будинках старої споруди. Їх цінник виріс в середньому на 3,1%. На другому місці за динамікою виявилося житло з трьома кімнатами, яка збільшилася в ціні на 2,6%. Однокімнатні квартири подорожчали лише на 1,1%.

Що стосуєтьсяпервинногоринку, то тут цінові показники продемонстрували не настільки значне зростання. Трикімнатні квартири подорожчали всього на 2%, а однокімнатні - на 1,6%. Житло з двома кімнатами і зовсім особливо не змінилося в ціні, додавши лише 0,5%. В цілому можна сказати, що особливої динаміки на первинному ринку не зафіксовано.

Якщо порівнювати з результатами IV кварталу 2019 року, то ціни на первинному ринку виросли на 4,5% (лідерами стали трикімнатні квартири, які подорожчали на 5,5%). Вторинний ринок стала дорожче в середньому на 7,7% (також завдяки об'єктам з трьома кімнатами - 7,8%).

Опубликовано: 02.11.2020
Останні новини