Коли і в якому розмірі платити податок на нерухомість в 2020 році

Коли і в якому розмірі платити податок на нерухомість в 2020 році
logo

Відомо, що щорічно українці перераховують до бюджету податок на нерухомість. Його розмір з кожним роком змінюється, оскільки залежить від мінімальної заробітної плати. У 2020 суми, які повинні сплатити громадяни, знову зміняться. Оскільки податок нараховується за минулий рік, в даному випадку за 2019, то для визначення його розміру береться мінімальна зарплата за звітний період, яка складає 4173 грн.

Яка буде ставка податку, вирішує місцева рада. Природно, в різних містах вона своя, але згідно з чинним законодавством, вона не може бути більше 1,5% від мінімалки за квадратний метр або в даний час - максимум 62,6 грн. за квадрат. Нагадаємо, що податок на нерухомість сплачується за «зайві» квадратні метри, а точніше якщо:

  • площа квартири перевищує 60 кв. метрів;
  • площа приватного будинку вище 120 кв. метрів;
  • сумарна площа квартири і будинки понад 180 кв. метрів.

Ставка податку в Києві, Одесі та Харкові встановлено на рівні 1% або 41,73 грн. за кожен «зайвий» квадратний метр. У Львові трохи інакше. При наявностіквартирив двоквартирних або більш будинку, ставка становить 0,5%. Якщо ж мова йде про одноквартирному, дачній або садовій будинку, то ставка - 1%.

До 1 липня 2020 роки українці отримуватимуть платіжки, сформовані Державної фіскальною службою. Як тільки квитанція досягла одержувача, йому дається 60 днів для оплати. Якщо до 1 липня платіжка не була одержана, слід звернутися до місцевого органу Державної фіскальної служби. У разі прострочення оплати податку, буде нараховано штраф.

Опубликовано: 03.02.2020
Останні новини