В Одесі знову запрацює інститут цивільних інспекторів з охорони культурної спадщини

В Одесі знову запрацює інститут цивільних інспекторів з охорони культурної спадщини
logo

Інститут цивільних інспекторів з охорони культурної спадщини був заснованийв Одесіще в 2013 році. Близько 5 років він займався своєю роботою, але потім його функціонування було призупинено.

Як пояснюють чиновники, таке рішення було прийнято в зв'язку з отриманням великої кількості скарг. Багато, хто зв'язувався з інспекторами, звинувачували їх у тому, що вони перевищували свої повноваження. Щоб виключити повторення такої ситуації, було прийнято рішення про те, щоб чітко прописати ці повноваження.

Оскільки у цивільних інспекторів вкрай важливе завдання, яке не можна ігнорувати, члени виконкому Одеської міської ради прийняли рішення «реанімувати» інститут. Ініціатива була підтримана в ході засідання, яке проходило 24 вересня.

За словами начальника управління охорони об'єктів культурної спадщини, Павла Остапенко, для інспекторів проводитимуть навчальні семінари. На них будуть присутні фахівці інших галузей, таких як архітектура, реставрація і т.д. Вони будуть ділитися своїм досвідом, знаннями та ідеями. Цивільними інспекторами можуть стати волонтери, які мають знаннями в галузі охорони культурної спадщини.

Опубликовано: 05.10.2020
Останні новини