За скільки пропонувалися квартири в новобудовах Одеси бізнес і еліт-класу

За скільки пропонувалися квартири в новобудовах Одеси бізнес і еліт-класу
logo

Раніше ми розглядали ситуацію з цінами, яка склалася в I і II кварталі 2020 року на одеському ринку первинної нерухомості, а точніше, нерухомості економ і комфорт класу. Тепер ознайомимося з такими сегментами, якбізнес і еліт. Згідно з останніми даними, в них також спостерігалося подорожчання за звітний період, проте в різних розмірах.

Перш за все, уточнимо, що в сегменті бізнес-класу зменшилася кількість пропонованих об'єктів. В даний час для придбання доступні квартири в 28 житлових комплексах, що в 1,5 рази менше, ніж було в березні. Торішнім влітку показник становив 41 ЖК. Ситуація пояснюється тим, що в I і II кварталі 2020 року суттєво зріс попит на подібні об'єкти, що, в свою чергу, спровокувало подорожчання.

Ціна на найдоступніші квартири в даному сегменті в середньому додала майже 13%. У березні показник продемонстрував зниження в розмірі майже 3%. Потім в квітні стався різкий стрибок вгору аж на 17,66%. У травні знову спостерігалося здешевлення - на 8%, а в червні ціна знову зросла - майже на 7%.

Пропозиції, які стосуються середньої цінової категорії, подорожчали в середньому на 18% за звітний період. Березня розпочався з росту ціни на 6%, після чого в квітні вона додала ще майже 13%. У травні ж показник змінив напрямок руху і знизився на майже 3%, але в червні знову спостерігалося збільшення, хоч і незначне - близько 2%.

Найдорожчі об'єкти бізнес-класу додали в середньому близько 31%. Весну вони почали з росту в майже 11%, а в квітні додали ще 20%. У травні, як і у інших об'єктів сегмента, також спостерігалося здешевлення - близько 1,35%, а в червні ціна ще трохи зменшилася - на 0,54%.

Що стосується новобудов еліт-класу, то на сьогодні до придбання пропонується 21 об'єкт, що трохи менше, ніж було на початку весни (26 будинків) і стільки ж, скільки було минулого літа. Цінники також демонстрували коливання в I і II кварталі 2020. Бюджетні варіанти сегмента в середньому подешевшали на 4%. У березні був зафіксований стрибок - майже 1,46%. У квітні ціна також знизилася - на 5% і подібна тенденція збереглася до червня.

Середні за ціною пропозиції сегмента еліт-класу, додали близько 7%. У березні ціновий показник виріс майже на 13%, після чого в квітні додав ще трохи - 1,14%. У травні ж ситуація змінилася, і об'єкти подешевшали майже на 2%. У червні ціна знизилася ще майже на 6%.

Справжній ривок продемонстрували найдорожчі об'єкти еліт-класу. За звітний період вони в середньому подорожчали майже на 27%. Максимальне зростання було зафіксоване в березні - майже 57%. У квітні збільшення було вже не таким значним, як березневе, - близько 3,64%. Однак в травні об'єкти також подешевшали - близько 3%. У червні зниження ціни склало вже 19%.

Опубликовано: 06.07.2020
Останні новини