Роботи з благоустрою парку Ентузіастів планують завершити у 2021 році

Роботи з благоустрою парку Ентузіастів планують завершити у 2021 році
logo

Парк Ентузіастів - зелена зона площею близько 4,5 га, обмежена вулицями Висоцького, Семена Палія, Заболотного та Сахарова. ВСуворовському районіОдеси. Він був створений небайдужими жителями ще в 2010 році і довгий час саме вони і займалися його підтримкою. Неодноразово виникала загроза того, що парк буде відданий під забудову. Наприклад, у 2012 році через будівництво ТРЦ було знищено частину Кримського бульвару і стадіон. Новий стадіон тоді мали намір створити в парку Ентузіастів, що передбачало його часткове знищення. Однак його вдалося зберегти.

У 2015 році благоустрій так званого саморобного парку знову стало одним з провідних питань. Свою підтримку висловив Аднан Ківан, завдяки чому парк отримав близько тисячі нових дерев і був внесений до нового Генплану. У документі вказувалися чіткі межі території. Однак коли обговорювалася тема проведення «Євробаскету», то парк знову опинився в небезпеці через пропозиції створити в ньому тренувальну базу. Але і тут йому пощастило, оскільки чемпіонат скасували і питання бази відпало саме собою.

Ще довгий час йшло активне обговорення долі парку Ентузіастів, але в 2019 році міська рада все ж вніс його до реєстру скверів і парків Одеси. Таким чином, він отримав офіційний статус, що дає якийсь захист. Але на цьому міська влада не зупинилися. В даний час тривають роботи щодо визначення меж паркової зони, а також ведеться розробка містобудівної документації. Офіційне оформлення та благоустрій парку планується завершити вже в 2021 році.

В даний час виконкомом Одеської міської ради були прийняті два рішення. Перш за все, змінено раніше прийняте рішення «Про утримання зелених насаджень в Одесі». Так обслуговуванням території буде займатися КП «Міськзелентрест». Крім того, воно ж тепер є замовником розробки проектно-кошторисної документації і буде стежити за благоустроєм парку.

Опубликовано: 07.09.2020
Останні новини