Яка нерухомість буде затребувана для інвестування в 2021 році

Яка нерухомість буде затребувана для інвестування в 2021 році
logo

В даний час у зв'язку з наслідками непростих весняних подій, пов'язаних з пандемією і коронакрізісом, економіка України все ще не може прийти «в себе». Воно й не дивно, адже світ також як і раніше намагається повернутися в колишнє русло, але постійна загроза другої хвилі все ще витає в повітрі, тому стан карантину, який як і раніше діє у всіх країнах, постійно змінюється від ослабленого до посиленого і навпаки. Тому складно робити які-небудь прогнози на найближчі роки, однак експерти в сферінерухомості Українивсе ж таки ризикнули прикинути, які об'єкти можуть стати найбільш затребуваними для інвестування в 2021 році.

Перш за все, ситуація з covid-19 знову нагадала, а в деяких моментах навіть відкрила те, про що багато хто не здогадувалися, що в Україні існують проблеми з частини медицини. Дефіцит спеціалізованих медичних установ (поліклінік, лікарень і т.д.) і оздоровчих комплексів довів якусь неготовність України до боротьби не тільки з новим Коронавірусние захворюванням, а з багатьма іншими вже відомими хворобами. Тому основний напрямок інвестицій буде вести до створення відповідної інфраструктури. Відомо, що деякі забудовники вже реалізуютьпроекти нових житлових комплексів, Де розміщуються клініки на цокольних поверхах. Очікується, що саме такі ЖК будуть користуватися підвищеним попитом.

Крім установ, де безпосередньо надають медичну допомогу, українці все частіше звертають уваги на місця, де можна самостійно зайнятися поліпшенням свого самопочуття і здоров'я. Так все більш затребуваним стає житло, розташоване максимально близько до природи (ліс, море, озеро, річка і т.д.). Чиста екологія і свіже повітря дозволяють зміцнити імунітет, що вкрай важливо в боротьбі з різними захворюваннями.

Жорсткий карантин вніс зміни і в сферу освіти. Так школярам і студентам довелося в лічений час пристосуватися до онлайн-навчання. До речі, подібна форма навчання вже давно намагається потрапити в повсякденність, але лише цієї весни їй вдалося буквально витіснити звичайну систему. Виявилося, що онлайн-навчання досить зручна форма, яка, в якійсь мірі навіть перевершує за якістю стандартну. Щоб розвивати даний напрямок, необхідно не просто вносити зміни в існуючі навчальні заклади, а й створювати нові, сучасні. Деякі з них планується розміщувати прямо в ЖК і очікується, що інвестори будуть віддавати перевагу саме таким комплексам.

І, нарешті, експерти відзначають, що істотно збільшаться інвестиційні потоки в торговельну нерухомість і інженерну інфраструктуру. Як показав весняний карантин, коли є обмеження по кількості людей на квадратний метр, розташуванню торгових прилавків і т.д, великі торгові центри або мегамаркети є відмінним рішенням питань в частині здійснення покупок. По суті, людина отримує все і в одному місці, при цьому ще й дотримані всі нові правила. Тому будівництво нових подібних об'єктів і вдосконалення існуючих продовжиться в найближчому майбутньому.

Те, що зараз діється в Україні зі сферою ЖКП, змушує українців, у яких є кошти, шукати альтернативні рішення, наприклад, використовувати сонячні панелі замість звичайних міських поставок електроенергії. Природно, є ряд інших питань, які вже давно напружують громадян, а тому багато намір все ж приступити до їх вирішення.

Опубликовано: 09.07.2020
Останні новини