Українська молодь активно інвестує в нові житлові комплекси

Українська молодь активно інвестує в нові житлові комплекси
logo

Як показують результати останніх досліджень, проведених на українському ринку первинної нерухомості, близько 70% покупцівновобудов- молоді сім'ї. Настільки підвищена увага до нових житлових комплексів з боку молоді пояснюється декількома причинами.

Перш за все, українці у віці 25-35 років високо цінують комфорт і велику кількість зручностей, що досить складно знайти навторинному ринкужитлової нерухомості. Квартири в будинках старої споруди хоч і активно переробляються (мова йде про поточний і капітальний ремонти), тим не менше, не здатні запропонувати той набір достоїнств, які є в квартирах в новобудовах.

Головною перевагою новобудов є планування, а також підвищений рівень безпеки, підтверджений наявністю охоронної та протипожежної системи. Однак, згідно з дослідженням, це виступає далеко не першорядним вимогою з боку молодих покупців. Так при виборі житла особлива увага приділяється розташуванню будинку. У зв'язку з активним ростом автомобільного транспорту, завантаженість міських доріг змушує багато часу проводити в дорозі на / з робочого місця. Щоб досягти економії в цьому плані, все більше потенційних покупців доглядає житло в максимальній близькості до своєї роботи, а також інфраструктурних благ (магазинах, дитячим садкам, школам і т.д.).

На другому місці при виборі житла перебуває функціональність. Посилений карантин, який діяв навесні в Україні, продемонстрував всю важливість наявності необхідних об'єктів інфраструктури прямо в будинку або в пішої доступності. Наприклад, магазини, розташовані на цокольному поверсі ЖК рятували в період жорстких обмежень і дозволяли купувати все необхідне, не залишаючи будинок.

Нарешті, для деяких покупців первинна нерухомість грає суто інвестиційну роль. Він набувають об'єкт на певній стадії будівництва (коли ціна за квадратний метр максимально низька) з метою подальшого перепродажу за вищою вартістю. Деякі підприємливі українці і зовсім здають в оренду таке житло, щоб отримувати постійний додатковий дохід. Таким чином, попит на первинну нерухомість залишається стабільно високим і подібна тенденція, на думку фахівців, зберегтися мінімум до кінця року.

Опубликовано: 10.08.2020
Останні новини