Що було з цінами на квартири в одеських новобудовах економ і комфорт-класу влітку 2020

Що було з цінами на квартири в одеських новобудовах економ і комфорт-класу влітку 2020
logo

Одеський ринок первинної нерухомості зумів швидко відновитися, про що свідчать дані останнього дослідження. Ціни наквадратні метри в новобудовахпрактично всіх класів продемонстрували зростання, який був спровокований різкою активізацією попиту.

Розглянемо детальніше ситуацію, яка склалася в економ-сегменті. Найдешевші об'єкти цього класу пропонувалися в червні за 10,6 тис. Грн / кв. метр. Уже в липні було зафіксовано зростання в 20,7%, через що показник досяг позначки в 12,9 тис. Гривень. Серпнева вартість також продемонструвала збільшення, хоч і не настільки вражаюче, всього 0,12%. Вона склала 13 тис. Гривень за квадратний метр.

Квартири в новобудовах економ-класу, які стосуються усередненим варіантів, в червні оцінювалися в 13,8 тис. Гривень за квадрат. У липні показник показав невеликий спад в 2,5% і склав 13,5 тис. Гривень. В останній літній місяць ціни зуміли відновити рівновагу, додавши 2,76% і досягши позначки в 13,9 тис. Грн / кв. метр.

Максимальна вартість в сегменті економ, в свою чергу, на початку літа знижувалася, а в кінці змогла продемонструвати зростання. У червні показник становив 16,8 тис. Гривень за квадратний метр, в липні він скоротився на 14%, зупинившись на рівні 14,4 тис. Грн. За підсумком літа найдорожчий квадратний метр в новобудовах економ-класу подорожчав на 4,5% і пропонувався за 15,1 тис. Гривень.

Що стосується квартир в новобудовах класу комфорт, то і тут стався ряд змін за минуле літо. Ціна на самі бюджетні пропозиції в даному сегменті все три місяці залишалася стабільною - на рівні 12 тис. Гривень за квадратний метр. Цікаво, що в торішнє літо спостерігалася аналогічна ситуація, тільки цінник становив 10 тис. Грн.

Середня вартість квадратного метра первинного житла комфорт-класу становила в червні 19,5 тис. Гривень. У наступний місяць вона додала 1,26%, досягши значення 19,8 тис. Гривень. Другий приріст був зафіксований в останньому літньому місяці і склав 2,69%. Так в серпні квадратний метр в середньому пропонувався за 20,3 тис. Грн.

З максимальним цінником в комфорт-сегменті ситуація схожа з тією, що була із середнім. Він також стабільно збільшувався. У червні вартість квадратного метра становила 53,5 тис. Гривень. Потім було збільшення в 1,63%. Так в липні найдорожчі квартири в новобудовах комфорт-класу пропонувалися за 54,3 тис. Грн / кв. метр. Максимальна ціна в сегменті закінчила літо на позначці 54,9 тис. Гривень за квадратний метр.

Опубликовано: 10.09.2020
Останні новини