З липня почнуть діяти нові правила по оплаті земельного податку

З липня почнуть діяти нові правила по оплаті земельного податку
logo

В кінці травня президентом України Володимиром Зеленським був підписаний новий законопроект №1210, який почав діяти вже 23 травня. Так з'явився Закон № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податків, усунення технічних і логічних неузгодженостей в податковому законодавстві».

Згідно з документом вже з 1 липня нинішнього року в Україні почнуть діяти нові правила щодо сплати земельного податку. Перш за все, закон скасовує ряд пільг. Йдеться про пільги, що поширюються на суб'єкти господарювання, які працюють на єдину систему оподаткування. Більше не буде звільнення від сплати податку за ділянки і / або нерухомість (яка знаходиться на такій ділянці), що здаються в оренду.

Крім того, за останні півроку був прийнятий ще ряд законодавчих актів, що впливають на ринок землі і відповідне оподаткування. Так в січні був затверджений Закон №340-IX. Завдяки цьому акту влада має намір активніше боротися із земельним рейдерством. Їм була змінена процедура державної реєстрації ділянок, прав власності на них і багато іншого.

У квітні Володимир Зеленський затвердив закон щодо запуску ринку землі. У наступному році законодавчо буде дозволена продаж фізичним особам земель сільськогосподарського призначення, але максимум 100 гектарів в одні руки.

Опубликовано: 11.06.2020
Останні новини