Внутрішньо переміщені особи отримають квартири від Одеського управління капбудівництва

Внутрішньо переміщені особи отримають квартири від Одеського управління капбудівництва
logo

Прес-служба Одеської мерії повідомила про рішення житлового питання для внутрішньо переміщених осіб. Управління капітельного будівництва спільно з Одеською міською територіальною громадою займеться закупівлею квартир, які будуть виділені громадянам України, які змушені були залишити свої будинки у зв'язку зі збройним конфліктом на сході країни.

Управління буде здійснювати закупівлю за рахунок субвенції держбюджету. Територіальна громада виділить свої кошти на реалізацію проекту. Закуповуватися будуть три однокімнатні квартири, дві двокімнатні, а також одна трикімнатна. Оформлена нерухомість буде в комунальну власність громади.

Квартири підбираються в межах Одеси. Вони можуть бути розміщені в уже раніше зданих будинках, а також об'єктах, які здані в експлуатацію до 10 жовтня нинішнього року. Якщо квартири будуть купуватися на вторинному ринку, то будуть розглядатися варіанти за найнижчою вартістю.

Основною вимогою до такого житла виступає наявність зручностей. Воно повинно бути окремим і придатним для повноцінного проживання. Ціна за квартиру включає витрати, які будуть понесені в зв'язку з оформленням права власності. Також в неї будуть входити інші обов'язкові платежі.

Опубликовано: 11.10.2021
Останні новини