Одеські пам'ятки архітектури звільняють від кондиціонерів на фасадах

Одеські пам'ятки архітектури звільняють від кондиціонерів на фасадах
logo

В Одесі продовжує активно реалізовуватися Міська комплексна програма збереження і розвитку історичного центру міста 2019-2021гг. В процесі здійснюються роботи по ремонту і реставрації фасадів і покрівельбудинків, Які є пам'ятками культурної спадщини. Однією з головних проблем на сьогоднішній день є «захаращення» фасадів сторонніми пристроями. Йдеться про кондиціонери і супутніх їм деталей і елементів (кронштейни, трубки і т.д.).

Місцева влада зобов'язали власників житлових і нежитлових приміщень, фасади яких виходять на зовнішню (вуличну) сторону, демонтувати кондиціонери та прилеглі деталі. Встановити дані пристрої можна на внутрішніх фасадах (дворах), горищах або балконах. Головне вимоги, щоб їх не було видно із зовнішнього боку. Відповідне розпорядження вже було видано по відношенню до фасаду будинку, розташованого на Рішельєвській 16 (кут Буніна). Перша частина даного розпорядження було виконано на минулому тижні. Демонтаж інших елементів буде здійснено протягом 10-15 днів.

При одержанні припису і ігноруванні вимог, демонтаж конструкцій буде здійснюватися в примусовому порядку, після чого будуть складатися протоколи про адміністративне правопорушення. Розмір штрафу становить 1700 гривень. Не виключено також, що з часом подібним суперечки можуть бути вирішувані через суд. Йдеться про перспективу судових позовів до власників кондиціонерів, яка відмовляється від демонтажу.

Опубликовано: 13.08.2020
Останні новини