Українська влада має намір створити ще один земельний реєстр

Українська влада має намір створити ще один земельний реєстр
logo

Уже багато років в Україні існує практика надання громадянамділянок землісільськогосподарського призначення шляхом безкоштовної приватизації. Йдеться про право кожного українця безкоштовно отримати 2 гектари. Однак нещодавно стало відомо, що відсутній реєстр, в якому повинні міститися відомості про те, хто і коли реалізував дане право. Через це вже було виявлено ряд порушень, зокрема деякі громадяни отримали по кілька ділянок у різних регіонах.

Для того щоб навести порядок в цьому питанні, Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру зайнялася розробкою ще одного земельного реєстру. Саме в нього буде вноситися інформація щодо отримання українцями своїх безкоштовних 2 гектарів. Про це розповів Голова служби Роман Лещенко. Він уточнив, що вже було роздано сотні тисяч гектарів по всій Україні і роздача триває, але відомості ніде не фіксуються.

Повідомляється, що в Україні була здійснена незаконна приватизація тисяч гектарів земельних ділянок, причому кращих в країні. Це стосується прибережних і рекреаційних зон, заповідного фонду і т.д. Вся інформація буде зібрана, згрупована і опублікована найближчим часом.

Опубликовано: 16.07.2020
Останні новини