З початку року в Україні на термомодернізацію будинків було залучено понад 1 млрд. Гривень

З початку року в Україні на термомодернізацію будинків було залучено понад 1 млрд. Гривень
logo

Як повідомляє т.в.о. голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Костянтин Гура, в 2020 році програма «теплі кредити» активно реалізовувалася. Так з початку року сума залучених на термомодернізаціюбудинківкоштів склала понад 1 млрд. гривень. Кількість сімей, які скористалися програмою, досягло більше 100 тисяч.

Програма «теплі кредити» функціонує вже шостий рік. За цей період обсяг інвестицій від самих громадян склав понад 8,6 млрд. Гривень. У той же час, від держави була отримана фінансова підтримка в сумі 3,2 млрд. Гривень. На сьогоднішній день Держенергоефективності спільно з Міністерством енергетики завершила розробку проекту рішення про продовження і подальше розширення програми на наступний рік. Він уже був наданий на розгляд уряду.

Вирішення питань щодо підвищення енергоефективності будинків в Україні здійснюється також в ряді інших стратегічних документів. Так про це йде мова в проекті закону «Про енергоефективність». Крім того, вже розроблено Національний план дій з енергоефективності до 2030 року. Також в країні здійснюється впровадження спеціальної сертифікації будинків. Особлива увага приділяється навчанню фахівців і видачі їм відповідних атестатів.

Опубликовано: 17.09.2020
Останні новини