Прохорівський сквер в Одесі впорядкують і перенесуть до нього музей пам'яті Голокосту

Прохорівський сквер в Одесі впорядкують і перенесуть до нього музей пам'яті Голокосту
logo

В даний час Прохорівський сквер знаходиться в занедбаному стані. Його давно не реконструювали, при тому, що у нього важливе культурне та історичне значення. На території скверу розташований меморіальний комплекс пам'яті жертв Голокосту, створений Зурабом Церетелі. Тут також знаходиться монумент «Дорога смерті» та Алея Праведників Світу.

Ще з 2018 року ходили розмови про те, що Прохорівський сквер слід упорядкувати і побудувати на його території новий музей пам'яті жертв Голокосту. Нещодавно питання знову піднялося на засіданні Виконавчого комітету Одеської міської ради. За замовлення проектування і здійснення реконструкції візьметься Комунальне підприємство «Міське капітальне будівництво».

В процесі планується привести до ладу сквер. Крім того, буде реконструйовано нежитлову будівлю, що знаходиться тут. Згодом до нього будуть перенесені експонати чинного музею, розташованого на Малій Арнаутській. Фінансуванням робіт з благоустрою скверу займеться місто. Новий музей буде зводитися за рахунок позабюджетних коштів. Його проект уже готовий. Розробкою займалася студія «Декарт».

Опубликовано: 01.04.2021
Останні новини