Завод шампанських вин перетворять у будинок художника

Завод шампанських вин перетворять у будинок художника
logo

Ось уже декілька років точаться суперечки щодо подальшої долі території та будівлі колишнього заводу шампанських вин. Розташований він за адресою Французький бульвар, 36. Красива територія з автентичною будівлею і прилеглими будівлями довгий час не дає спокою багатьом. Дехто хотіли викупити її для забудови багатоповерхівками, іншим просто потрібна була територія, але про свої плани на неї вони вважали за краще промовчати. Проте, все вирішилося на користь будівлі.

Як повідомляє депутат міської ради і меценат Вадим Мараховський, в кінці лютого був представлений проект, а точніше концепція нового художнього простору, запланованого розміститися на території колишнього заводу. Майбутній арт-простір включає галерею і безліч майстерень художників. Таким чином, пропонується створити повноцінний арт-кластер в самому ходовому районі Одеси. Цікаво, що проект був підтриманий, а ініціатором став Марат Гельман, який славиться своїми колекціями і галереями.

Площа території складає 1,2 гектара. Перетворити її планується на повноціний творчий простір. В цілому очікується, що тут з'явиться близько 50 майстерень художників. Працювати в них зможуть не тільки місцеві майстри, а й закордонні гості. Періодично майстерні будуть перетворюватися на галереї з повноцінними виставками робіт. Планується, що на території буде проводитися понад 200 мистецьких подій в рік. Уже в травні повинні будуть бути озвучені імена перших резидентів.

Опубликовано: 19.04.2021
Останні новини