Приморський бульвар в Одесі знову піддався археологічним розкопкам

Приморський бульвар в Одесі знову піддався археологічним розкопкам
logo

В даний час на Приморському бульварі Одеси проводяться археологічні розкопки паралельно з роботами в частині реконструкції. Фахівці займаються пошуком залишок Хаджибейської фортеці, яка колись займала дані території. Роботи ведуться фахівцями інституту археологи України та представниками педагогічного університету.

Так були вириті отвори, глибина яких становить близько 3 метрів. Відстань розкопок від знаменитого «Дюка» сягає близько 25 метрів. На сьогодні вже було знайдено безліч підтверджень наявності фортеці в даній місцевості. Археологи представили свої знахідки, які включають трубки і кераміку. За словами фахівців, частина знахідок відноситься до кінця XVIII століття, а інша частина - початок XIX століття.

Роботи стартують о 9 ранку, а закінчуються в 7 вечора. Незважаючи на спеку, фахівці активно шукають предмети, що відносяться до досліджуваних епох. В процесі, переважно, використовуються лопати, але також є пензлі й інші інструменти, що виключають негативні впливи на знайдені артефакти.

Археологічні роботи співпали з роботами, пов'язаними з реконструкцією Приморського бульвару. Поки одні майстри займаються перекладанням покриття, зокрема заміною плитки в пішохідних зонах, інші користуються моментом і намагаються знайти якомога більше майна, що належать до епохи Хаджибейської фортеці в даних краях.

Опубликовано: 19.07.2021
Останні новини