У сфері будівництва пропонують використовувати страхування як альтернативу дозволам

У сфері будівництва пропонують використовувати страхування як альтернативу дозволам
logo

Конфедерацією Будівельників України було проведено, так званий, online круглий стіл, в ході якого піднімалося питання щодо дозволів в сфері будівництва. Офіційна назва заходу звучить: «Страхування в будівництві: невід'ємна частина реформування ДАБІ».

Перш за все, обговорювався такий момент, як лібералізація отримання дозволів на будівництво. Відомо, що дана процедура не з легких і, на жаль, часто супроводжується корупційними схемами. Крім того, процес отримання спеціальної документації часто може займати досить багато часу.

Другим важливим питанням, яке було винесено на обговорення, є страхування. КСУ пропонує розширити практику страхування для житлових об'єктів. Наприклад, коли забудовник застрахував будівельні ризики в процесі зведення об'єктів СС2 і СС3, то роль держави в даному процесі мінімальна. Подібне рішення давно вже зарекомендувало себе як більш ефективне. Тому пропонується використовувати дану практику в сфері будівництва житлової нерухомості.

Перш за все, відзначається, що страхування має здійснюватися добровільно. Воно повинно виступати в якості альтернативи функцій, які в даний час виконуються Державною архітектурно-будівельною інспекцією. Залучення страхових компаній до процесу будівництва дозволить істотно підвищити якість реалізованих проектів.

Опубликовано: 20.07.2020
Останні новини