В Україні знову з'являться дохідні будинки

В Україні знову з'являться дохідні будинки
logo

Колись давно Одеса була сповнена прибутковими будинками. Переважно вони розташовувалися в центрі міста. Тримати подібне місце було досить прибутковою справою, особливо з огляду на щорічний потік гостей. Однак з часом поняття «прибутковий будинок» стало зустрічатися все рідше. Його замінив звичайний оренда нерухомості. Але інтерес до них почав відроджуватися.

Що таке прибутковий будинок?

Прибутковий будинок - це багатоквартирний житловий комплекс, який призначений для здачі житла в оренду. Всі квартири мають схожу планування і розташовуються навколо сходових майданчиків або коридорів.

У місті щорічно будується безліч нових житлових комплексів. Це якісно сучасне житло, яке пропонує відмінні умови для проживання. Але дозволити собі обзавестися їм може далеко не кожен. Тому ті, кому фінансові можливості дозволяють, мають намір придбати частину нового будинок або його цілком, щоб перетворювати в прибутковий.

Інвестиції в дохідні будинки  

Так підприємець домовляється з забудовником, що викупить якусь частину будинку або всю споруду, причому ще на стадії фундаменту, коли ціна за квадратний метр трохи нижче. Коли будівля побудована, в квартирах проводиться повний ремонт і встановлюється все обладнання і меблі. Таким чином, виходить повноцінне житло, куди можна відразу заселитися.

Крім того, створюється керуюча компанія. Це вкрай зручно для орендодавців, які не хочуть самостійно займатися обслуговуванням. Якщо проживає вквартирізіткнувся з якоюсь проблемою, наприклад, потрібно зробити ремонт водопроводу, то він просто звернутися до цієї керуючої компанії, яка повинна все вирішити.

 

Придбання новобудови з метою перетворити його в прибутковийхата, Є вигідною інвестицією. Витрати досить швидко окупляться, природно, якщо створити відповідні умови. Для початку такий проект стартує в Києві. Там вже готується до здачіновобуд, Який зводиться з метою використання в якості прибуткового будинку.

 

Коли нові прибуткові будинки з'являться вОдесі, Сказати важко. Будівельні компанії не проти будувати об'єкти для цих цілей, але для цього потрібно додаткове фінансування. Відомо, що банки не готові видавати довгострокові кредити для бізнесу. Якщо в це втрутиться держава, то справа може піти вже в найближчі роки.

Найвідоміші прибуткові будинки Одеси минулого - це:

  • будинок Папудова;
  • будинок Ратнера;
  • будинок Скаржинською;
  • будинок Рокка;
  • будинок Руссова;
  • будинок Григор'єва.

На думку багатьох фахівців з нерухомості зараз подібне житло теж будуть користуватися великим попитом і зможе статті хорошою інвестиції. Адже не всі громадяни готові купувати власні квадратні метри.

Опубликовано: 27.03.2020
Останні новини