В Одесі планують збільшити пропускну здатність Миколаївської дороги

В Одесі планують збільшити пропускну здатність Миколаївської дороги
logo

В Одесі в ході останнього апаратної наради місцевої влади, піднімалося питання по частині пропускної спроможності єдину дорогу, що веде населище Котовського. Йдеться про Миколаївській дорозі, яка в даний час налічує п'ять смуг. Незважаючи на це, рух по годину пік утруднено. Пробки розтягуються на багато кварталів, а альтернативи, як такої, немає. Тому чиновники розглядають варіант її розширення.

Одна з п'яти смуг дороги вважається реверсивної. Вдень вона функціонує у напрямку до Пересипської мосту. Увечері ж, рух змінюється в сторону селища. На ділянці, що проходить між Лузанівка і зупинкою «Молода Гвардія» у Миколаївській дороги налічується вже шість смуг. Так умови дозволяють зробити її шестисмуговій на всій її довжині. Смугу можна додати, якщо звузити інші до 3 метрів.

При розширенні Миколаївської дороги в кожному її напрямку з'явиться дві «постійні» смуги, причому одна буде виділена під громадський транспорт. Дві смуги в центрі можуть стати реверсивними. Однак реалізація проекту оцінюється в близько 8,5 млн. Гривень. Кошти необхідні для нанесення розмітки та монтажу світлофорів. Про це повідав директор департаменту транспорту і зв'язку Одеської міської ради Сергій Тетюхін. Проект отримав схвалення ще в 2019 році, але так і не був реалізований.

Опубликовано: 22.02.2021
Останні новини