Угоди з нерухомістю стануть безпечнішими

Угоди з нерухомістю стануть безпечнішими
logo

10 червня в Міністерстві юстиції України було зареєстровано наказ №1846 / 5 від 03.06.2020 року, який вже вступив в силу. Документ підвищив рівень безпеки при здійсненніугод з нерухомиммайном. Зокрема були визначені заходи щодо додаткової ідентифікації державних реєстраторів. Йдеться про реєстраційні дії в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Перш за все, нововведення дозволяють реалізувати механізм ідентифікації користувача при використанні одноразового пароля. Іншими словами, здійснення державним реєстратором реєстраційної дії будуть підтверджуватися додатковим одноразовим паролем.

Для повноцінної реалізації даного проекту Департаментом нотаріату та державної реєстрації, а також Департаментом державної виконавчої служби та технічним адміністратором Державного реєстру прав на нерухоме майно, буде розроблений графік підключення держреєстраторів до інструменту додаткової аутентифікації (одноразовий пароль). Даний графік буде розміщений на офіційному сайті Міністерства юстиції України та доведений до відома його територіальних органів.

У разі, якщо державні реєстратори ні здійснювати підключення кошти додаткової ідентифікації із застосуванням одноразового пароля, адміністратор Держреєстру буде блокувати доступ, а відновити його можна буде лише при виконанні нових вимог, прописаних в наказі №1846 / 5.

Опубликовано: 22.06.2020
Останні новини