Динаміка цін на нерухомість в Україні за II квартал 2020 року

Динаміка цін на нерухомість в Україні за II квартал 2020 року
logo

Карантин, який був введений в Україні в зв'язку з пандемією, зробив сильний вплив насферу нерухомості. Стартував він в I-му кварталі, але його вплив на II-й виявилося не набагато слабкіше. Проте, українці поступово звикають жити в нових умовах, а тому можна говорити про те, що економіка поступово відновлюється, хоч і з певними нововведеннями.

Згідно з останніми даними Державної служби статистики, ціни на українському ринку нерухомості поступово відновлюються. Це пояснюється тим, що ожив попит, причому як на первинне житло, так і на вторинному. Більш того, цінові показники вже почали перевищувати не тільки докарантінние, а й торішні. Так в цілому за період квітень-червень 2020 ціни зросли майже на 8% в порівнянні з аналогічним періодом 2019 г. При цьому вони додали близько 5% в порівнянні з підсумковими результатами минулого року.

Якщо розглядати в розрізі первинного і вторинного фонду, то ціни на первинне житло виросли майже на 6,7%, а на вторинне житло, в свою чергу, аж на 9%. Цікаво, що найбільше подорожчання, як власне і збільшення попиту, спостерігалося саме на вторинному ринку. Наприклад, однокімнатні квартири за звітний період подорожчали на 13%. Двокімнатні квартири додали в ціні майже на 10%. Вартість на квартири з трьома кімнатами збільшилася на 6,2%. Однокімнатні квартири подорожчали на 8%, а двокімнатні і трикімнатні додали в ціні по 6%.При цьому на первинному ринку також зафіксовано подорожчання в усіх трьох категоріях квартир, але не настільки вражаюче.

Опубликовано: 23.07.2020
Останні новини