В Україні врегулюють механізм передачі інженерних комунікацій новобудов

В Україні врегулюють механізм передачі інженерних комунікацій новобудов
logo

Прес-служба Конфедерації будівельників України повідомила, що до Верховної Ради надійшов новий проект закону №4618. Документ пропонує внести ряд змін до чинного Закону «Про регулювання містобудівної діяльності». З його допомогою планується продовжити вдосконалювати цю діяльність в країні.

Перш за все, законопроектом віщає про регулювання механізму передачі інженерних комунікаційновобудов(Інженерні мережі та об'єкти відповідної інфраструктури) в комунальну власність. Йдеться про процес передачі в випадках, коли відсутня згода на неї органів місцевого самоврядування.

Так якщо технічні умови передбачають те, що замовником необхідно здійснити зведення інженерних мереж і об'єктів, то вони (за зверненням цього замовника в міські, сільські та інші поради) повинні бути передані такими порадами в комунальну власність територіальної громади.

Крім того, перехід інженерних мереж і об'єктів в таку власність буде відбуватися на підставі рішення, прийнятого міським, сільським та іншим радою. Йдеться про радах, які володіють повноваженнями на території, де размешается мережу і об'єкт. На прийняття рішення дається 60 календарних днів. Відлік стартує з того дня, коли було здійснено звернення до них замовника (в письмовому вигляді).

Опубликовано: 25.02.2021
Останні новини