В Одесі триває реалізація проекту «Сонячне місто»

В Одесі триває реалізація проекту «Сонячне місто»
logo

З січня 2020 року в Одесі активно впроваджуються заходи по реалізації проекту, що отримав назву «Сонячне місто». Його головною метою є монтаж сонячних батарей на дахахбагатоквартирних житлових будинків. Сприяння в процесі надає одеська мерія, а кошти виділяються підприємствами, у яких є відповідна ліцензія.

Сонячні батареї, які встановлюються на дахах житлових будинків, генерують електричний струм. Прямує він в електричну мережу і здійснюється це за «зеленим тарифом». Мова йде про спеціальний тариф, за яким здійснюється закупівля електроенергії, згенерованої сонячними і вітряними електростанціями, державою у приватних осіб. Для сонячних електростанцій (СЕС), змонтованих на фасадах і дахахбудинківі заробили після 30 червня 2015 року, встановлено тариф 4,54 грн / кВт год.

Створення СЕС на даху житлового будинку є вигідним рішенням для всіх сторін. Жителям надається повністю відремонтована частина будівлі, а завдяки згенерованої електроенергії вони також будуть отримувати 25% прибутку від неї. Згідно з попередніми розрахунками це складе від 80 до 90 тис. Гривень на рік на багатоквартирний будинок.

В даний час ведуться роботи з підготовки трьох будинків для установки СЕС. Вже було здійснено придбання обладнання для 11 таких станцій. Зокрема було куплено 1450 фотоелектричних модулів, а також 11 інверторів для перетворення постійного струму в змінний.

Опубликовано: 26.10.2020
Останні новини