Реєстрацію місця проживання дітей до 14 років можна буде здійснювати в тестовому режимі на загальнодоступному українському порталі

Реєстрацію місця проживання дітей до 14 років можна буде здійснювати в тестовому режимі на загальнодоступному українському порталі
logo

22 липня Кабінет Міністрів України провела своє чергове засідання, в ході якого було прийнято низку важливих рішень і постанов. Зокрема, було прийнято постанову, яка вносить певні зміни до постанови №691 «Про реалізацію експериментального проекту по створенню сприятливих умов для реалізації прав дитини» від 10.06.2019г.

Перш за все, було вирішено, що реєстрацію місця проживання дітей до 14 років, а також зняття з реєстрації попереднього місця проживання дитини, можна буде виробляти в електронному вигляді. Точніше, для цього можна буде використовувати портал Дія. Подібна процедура замінить понад 33 відвідувань в ЦНАП або відповідні органи. Крім того, істотно скоротитися кількість паперів, які необхідно заповнити та надати.

Нова послуга стане доступна вже в серпні, як заявляє Міністр цифровий трансформації Михайло Федоров. Для того, щоб скористатися нею батькам дитини необхідно буде оплатити адмінсбор і заповнити спеціальну заяву в Дія. У разі, якщо батьки зареєстровані за однією адресою, знадобитися електронний підпис лише одного з них, якщо за різними - обох.

Спочатку послуга буде працювати в тестовому режимі в таких великих містах, якОдеса, Київ, Харків, Львів, Вінниця, Луцьк, Рівне, Запоріжжя, Кривий Ріг і Маріуполь. Потім нею зможуть скористатися жителі всіх населених пунктів України. Ніяких додаткових документів, довідок та інших паперів не буде потрібно.

Опубликовано: 27.07.2020
Останні новини