Мінціфри надало доступ до даних з нового Реєстру будівельної діяльності

Мінціфри надало доступ до даних з нового Реєстру будівельної діяльності
logo

Функціонування Реєстру будівельної діяльності стартувало ще на початку липня нинішнього року. Це один з етапів реалізації Єдиної державної електронної системи в галузі містобудування. Однак на той момент користуватися новим інструментом було практично неможливо у зв'язку з нестачею відомостей.

25 вересня на офіційній сторінці Міністерства цифровий трансформації України в Facebook був розміщений пост, в якому сказано, що інформація в галузі містобудування тепер знаходиться у вільному доступі. На Державному порталі відкритих даних відтепер представлені відомості про декларативні і дозвільних документах з Реєстру будівельної діяльності. В цілому на ньому опублікована інформація про понад 27 тис. Документів.

Новий реєстр даних був кілька оновлений. Так розширенню піддався перелік полів, куди вносяться відомості, раніше доступні лише в паперовому вигляді. Крім того, з'явилися нові ідентифікатори. З їх допомогою дозвільна документація прив'язується до відповідногооб'єктубудівництва. Всі дані розміщуються з координатами. Таким чином, виявлення об'єкта здійснюється з максимальною точністю.

Віце-прем'єр-міністр - міністр цифровий трансформації Михайло Федоров уточнив, що опублікована інформація є актуальною і достовірною. Розміщується вона в структурованому вигляді. Реалізується захист від несанкціонованих змін. Нові дані вносяться щотижня у форматі Json.

Опубликовано: 28.09.2020
Останні новини