Що буде з цінами на ринку нерухомості після карантину

Що буде з цінами на ринку нерухомості після карантину
logo

Пандемія коронавируса і карантин у різних країнах, включаючи Україну, кардинально змінив соціальну, політичну та економічну ситуації. Жодна сфера життя не залишилася осторонь, адже все взаємопов'язано. Особливе занепокоєння (після здоров'я, звичайно) викликає цінове питання. Всі фахівці сурмлять про зростання цін на продукти харчування і медичні товари / препарати, оскільки курс долара демонструє різкі скачки. Сфера нерухомості також потрапила під вплив економічних факторів.

Як відзначають експерти, в даний час ціни на нерухоме майно в Україні практично не змінилися за перші кілька тижнів карантину. Але коли ситуація в країні і світі почне приходити в норму, слід очікувати подорожчання квадратних метрів. Фахівці заявляють, зростання цін буде спостерігатися в гривневому еквіваленті, в той час як в доларовому вони впадуть. Таким чином, ринку нерухомості вдасться «струснути плечима» і знову почати функціонувати в повній мірі, чого він був частково позбавлений на період карантину.

Незважаючи на зростання цін, експерти прогнозують різке збільшення попиту до кінця нинішнього року. Вони пояснюють це тим, що на порозі світова фінансова криза, а тому багато хто почне виводити свої кошти з банківської системи, щоб вкласти в більш вигідне і безпечне справу, таке як покупка нерухомості. Тим більше українці, у яких є свої валютні заощадження, навряд чи відмовляться від такої прекрасної можливості, що купити нерухомість за стільки вигідним для них цінами.

Опубликовано: 02.04.2020
Останні новини