В Україні запрацював пілотний проект з впровадження I-ї черги е-системи в сфері будівництва

В Україні запрацював пілотний проект з впровадження I-ї черги е-системи в сфері будівництва
logo

Раніше повідомлялося, що Мінрегіон, Мінціфри, а також за підтримки проекту USAID / UK aid «Прозорість та підзвітність в державному управлінні та послуги / TAPAS», активно розроблявся новий проект, який стосується впровадження I-ї черги Єдиної державної електронної системи всфері будівництва. Після численних обговорень, експеримент, нарешті, стартував, з середини липня, про що повідав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Головною фішкою нової системи є те, що все буде здійснюватися в режимі онлайн, що гарантує відкритість і прозорість. Завдяки е-системі чиновники мають намір ліквідувати корупційні схеми в будівельній галузі. Крім того, в рази скоротитися паперовий документообіг, оскільки, знову-таки, все буде проводитися в електронному вигляді. Завдяки цьому виключається надання підробленої документації.

Нова система являє собою поєднання Реєстру будівельної діяльності, електронного кабінету, а також порталу Електронної системи. Крім того, присутній чат-бот, завдяки якому будь-хто може отримати онлайн-консультацію з його питань, і калькулятор, що дозволяє визначити клас наслідків об'єкта або, іншими словами, отримати характеристику рівня можливої небезпеки для здоров'я і життя людей.

Доступ до інформації, представленої в новому Реєстрі будівельної діяльності, вільний. Також присутній актуальні статистичні дані щодо послуг, що надаються. Експериментальний проект триватиме до 30 листопада 2020 року.

Опубликовано: 30.07.2020
Останні новини