Що ще крім іпотеки дозволить купити недорого житло в Україні?

Що ще крім іпотеки дозволить купити недорого житло в Україні?
logo

Відомо, що в даний час український ринок іпотеки зазнає величезні зміни. Уряд усерйоз узявся за його опрацювання і обіцяє зробити так, що всім сторонам буде вигідно. Ось тільки що робити тим, хто має намір вже придбати житло, а чекати поки оновлена система запрацює, немає можливості? В такому випадку можна просто звернути свою увагу на якісь аналоги іпотеки.

Першим варіантом єкредитуваннявід Госмолодежжілья. Фінансуванням програми займаються державний і місцевий бюджети, а також сама установа. Згідно з офіційними статистичними даними, більше 13 тис. Сімей отримали кредитні кошти на покупку житлової площі за даною програмою. Однак є певні умови, щоб скористатися такою «допомогою».

Перш за все, кредит видається на термін від 20 до 30 років молоді, педагогам, науковцям, учасникам АТО / ООС і т.д. Для того щоб стати учасником програми, слід зареєструватися в черзі. Розмір першого внеску становить від 6 до 10% від вартості житлового об'єкта. Розмір пільгової відсоткової ставки становить від 0% до облікової ставки НБУ.

Другий спосіб недорого придбати заповітну житлову площу полягає в використанні програми фінансового лізингу. Надає його державну іпотечну установу. Згідно з офіційними даними, з травня минулого року завдяки програмі було придбано близько 1,3 тис. Квартир для службовців. Розташовані вони в 110 населених пунктах країни. Крім того, близько 13 тис. Сімей стали учасниками програми.

Розмір процентної ставки винагороди за лізинг становить 3,8% річних. Термін - до 20 років, вартість житлової площі - від 10 до 60% (залежить від кількості дітей в сім'ї і вислуги). Учасником програми можуть ставати сім'ї співробітників ГСЧС і Національної поліції. Але є ще одна важлива умова - вартість квадратного метра житла не повинна перевищувати певний ліміт.

Так гранична ціна за квадрат повинна бути менше опосередкованої, збільшеною:

  • в 1,75 рази для Львова, Києва,Одеси, Харкова і Дніпра;
  • в 1,5 рази для обласних центрів або міст обласного значення, де проживає понад 300 тис. осіб, а також для населених пунктів, які розташовані в районах, прилеглих до кордонів міст, перерахованих в першому пункті;
  • в 1,25 рази для міст обласного значення, де проживає від 100 тис. до 300 тис. чоловік;
  • в межах опосередкованої вартості для інших міст.
Опубликовано: 19.03.2020
Останні новини